Zwemschool De Abeel

Inleiding

Zwemschool De Abeel is een particuliere zwemschool. De zwemschool is opgericht in 2000 en vanaf 1 augustus 2005 gevestigd in een eigentijdse zwemaccommodatie aan de Dorpsweg in Someren. De zwemschool heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd in Someren en omgeving. Dit is mede te danken aan een team enthousiaste medewerkers. Er is een breed scala aan activiteiten waarbij plezier en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er is voor elk wat wils.

Aanbod

Vaardigheden algemeen

Na het behalen van het Zwem-ABC kun je doorgaan met algemene en specifieke zwemvaardigheden. Bij ons kun je de diploma's Zwemvaardigheid 1, Snorkelen 1,2 en 3, en Survival zwemmen 1,2 en 3 halen. Geen zin meer om diploma's te halen? Doe dan mee met Aquasporten voor kids of Update zwemmen. Zo hou je toch je zwemvaardigheid op peil.

 

Sporten in het zwembad

Lekker sporten en bewegen in het water met andere kinderen. Daarbij is het ook nog goed voor je conditie en wordt overgewicht voorkomen. Aquasporten voor kids betekent veel spelvormen, circuit- en estafettevormen, zwemslagen beoefenen, snorkelen- en survival-vormen en fitnessoefeningen. Plezier is natuurlijk het belangrijkste.

 

Update zwemmen

Geweldig! Uw kind heeft het zwem ABC afgerond en is nu een veilige zwemmer! Maar voor hoe lang? In de praktijk zien we vaak dat kinderen de zwemvaardigheid niet genoeg blijven oefenen en daardoor voor een deel verliezen. Ze zullen zich zeker kunnen redden maar de techniek en conditie laat vaak te wensen over. Om de zwemvaardigheid, techniek en conditie te behouden, organiseren we Update lessen. Één keer per maand (of vaker als u wilt) krijgt uw kind een zwemles op C-niveau van een half uur. Omdat we het erg belangrijk vinden dat zwemmen behalve veilig ook leuk moet zijn, gaan we het laatste kwartier aquasporten. Dit is sport en spel in het water. De lessen worden georganiseerd op zondag ochtend.

 

Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen. Er zijn 3 diploma's Snorkelen te behalen. Om deze te behalen, moet je minimaal het Zwem ABC hebben. Nog beter is om ook het Zwemvaardigheid 1 diploma te hebben. Bij snorkelen leer je op allerlei manieren zwemmen met zwemvliezen aan en natuurlijk leer je omgaan met duikbril en snorkel. Ook leer je samen met een “buddy” hoe je jezelf en anderen kunt redden als er iets mis is met je snorkeluitrusting. Tijdens de les kun je gebruik maken van onze snorkelmaterialen.

 

Survival zwemmen

Er zijn 3 survival diploma’s te behalen. Bij Survival zwemmen leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. Het overleven (survival) komt op de eerste plaats. Ook leer je hoe je op een veilige manier mensen in nood uit het water kunt redden. Alles wat je leert, doe je met kleren aan. Zowel met zomer- als winterkleding. Soms mag je zelfs met je regenpak en rubber laarzen aan zwemmen.

 

Kinderfeestje Someren

Ook voor kinderfeestjes kun je bij ons terecht. Kinderen kunnen lekker spelen en ravotten in het water of het leuke "spetter en plons" spelprogramma doen. Je kunt gebruik maken van het sport- en spelmateriaal en een mini glijbaan. Verder is het mogelijk te zwemmen met onderwater- en/of discoverlichting en kun je je eigen favoriete muziek meebrengen. Kortom: plezier gegarandeerd.

Vier jouw kinderfeestje in Zwemschool de Abeel te Someren
De waterdiepte is op elk gewenst niveau in te stellen dus ook kleine(re) kinderen kunnen volop feesten in het water. Er dient wel altijd tenminste 1 volwassen begeleider bij te zijn. Informeer vrijblijvend naar de beschikbare tijden en kosten. Reserveer tijdig en voorkom teleurstellingen.

 

Zwemmen met overgewicht

Zwemmen is een geschikte sport voor kinderen en volwassenen met overgewicht. Het bevordert afvallen, verbetert de conditie en draagt bij aan een evenwichtige levensstijl. Het lichaamsgewicht wordt als het ware gedragen door het water, gewrichten en spieren worden minder belast waardoor de kans op blessures kleiner is. Deze vorm van bewegen heeft een zeer positief effect op hart en bloedvaten en het herstel van het bewegingsapparaat van de mens.

 

Zeemeerminzwemmen

Er was eens een zeemeerminkoning die woonde op de bodem van de zee. Hij had zes prachtige zeemeerminkinderen. Het jongste prinsesje was het mooist en ze kon prachtig zingen. Deze kleine zeemeermin droomde ervan bij de mensen te zijn. Zo dromen onze mensenkinderen ervan om zeemeermin of koning Triton te zijn. Bij Zwemschool De Abeel kan deze droom uit komen. In vier lessen leer je zwemmen met een echte zeemeerminnenstaart. Een goede zwemvaardigheid is hiervoor wel nodig. Kijk hieronder naar het filmpje.

 

 

Contact

Zwemschool De Abeel

Dorpsweg 16
5711 TS Someren

Foto Album

Foto bij Zwemschool De Abeel
Foto bij Zwemschool De Abeel
Foto bij Zwemschool De Abeel
Foto bij Zwemschool De Abeel