Carien van Eijden

Inleiding

Mijn naam is Carien van Eijden. Bij Onis Welzijn ben ik de coördinator van de Vrijwilligerscentrale. Wij helpen mensen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk en we stimuleren mensen om aan te sluiten bij een vereniging. Daar ontmoeten mensen elkaar met dezelfde interesses, hetgeen het leven leuker maakt. In relatie tot anderen groeien we allemaal een stukje meer in het leven.

Ik heb veel contacten met verenigingen en stichtingen waar vrijwilligers actief zijn. Er komen bij mij zo’n 100 vragen per jaar binnen. Vragen kunnen gaan over werving van nieuwe vrijwilligers of leden, over coaching van jongeren, over het opstellen van vrijwilligersbeleid, de Verklaring Omtrent Gedrag of over de collectieve vrijwilligersverzekering. Maar ook bestuursmatige vragen worden aan ons gesteld. Wij gaan altijd samen op zoek naar de juiste oplossing voor het vraagstuk.

Daarnaast organiseren we activiteiten die ervoor zorgen dat mensen kunnen meedoen. In dat kader zijn we op dit moment druk bezig met het maken van een paar filmpjes waarin Evelien van Leef iemand laat zien hoe je lekker thuis kunt bewegen voor weinig geld.